Betala räkningar med kreditkort

I USA har det länge varit populärt att betala sina räkningar med kreditkort. Nu går det även att göra på samma sätt i Sverige och flera företag har nyligen dykt upp på den svenska marknaden.
Anledningen till att det blivit populärt att använda kreditkorten för att betala räkningarna är att man kan utnyttja krediten för att skjuta på skulden något, betalar man innan kredittidens slut, ofta 30-60 dagar så blir det inte heller någon extra ränta (givetvis beroende på de villkor som gäller för just ditt kreditkort).

Krav för att kunna betala räkningar med kreditkort

De som erbjuder denna tjänst är måna om att inte sätta sina kunder i någon omöjlig situation, därför är det t.ex. inte möjligt att göra betalningar till Kronofogden, inkassobolag samt andra kortföretag via dessa tjänster.

Dessa tjänster riktar sig till både privatpersoner och företagare. Småföretagare kan t.ex. ha stora intäktsvängningar och då kan lösningen vara att använda denna tjänst och utnyttja krediten på sitt kreditkort under en månad. En annan målgrupp är de som vill utnyttja de olika bonusprogram som kreditkortsföretagen har. Då det är en avgift på någon procent på varje betalning så äter denna procent ofta upp värdet på eventuella bonusar man samlar på sig.

Vad kostar det & hur fungerar det?

Det kostar generellt mellan 2-3.5% av totala summan när man använder sig av dessa tjänster. Men det är inga startavgifter eller fasta avgifter utan bara när du använder tjänsten. Tjänsterna är enkla att använda, du fyller bara i bankgironummer till mottagare, summa, datum och meddelande/OCR. Leverantörerna av dessa tjänster har givetvis högsta säkerhet på kortbetalningarna över Internet så du kan känna dig helt säker.